top of page
Screenshot_20220202-111705_Chrome.jpg

PLASMAGE kezelés

(felesleges bőr eltávolítás)

PLASMAGE kezelés

A PLASMAGE a bőrgyógyászat és az orvos-esztétika új, orvosi eszköze, mely a plazma technológia segítségével lehetővé teszi a felesleges bőr biztonságos műtét nélküli eltávolítását illetve annak feszesítését.

 

Hogyan működik a PLASMAGE?

Az eszköz a plazma halmazállapotot (4. halmazállapot) felhasználásával működik. A kezelőfej bőrfelszínhez közelítésével, a levegőben lévő gázok ionizációjával hoz létre egy elektromos ívet, mely egy apró pontban a szilárd szövetek szublimációját (elpárolgását) okozza anélkül, hogy a mélyebb rétegeket károsítaná, vagy a környező szöveteket megsértené. Ezáltal a bőr mennyisége  a kezelt területen csökken, a bőrfelszín feszesedik.

 

Hogyan történik a  PLASMAGE kezelés?

A kezelt területre érzéstelenítő krémet helyezünk fel, ill. szükség esetén érzéstelenítő injekciót is alkalmazunk. Ezt követően precíz, pontszerű sebzéseket ejtünk a kezelendő bőrfelszínre kb.1-3 mm távolságra. 

 

A kezelés gyors, biztonságos, nem-invazív, azaz vérzést, vágást nem okoz. 

 

Általában már 1 kezelés is látványos és eredményes, de pl. szemhéjon lévő nagyobb bőrfelesleg eltávolítása érdekében javasolt a kezelést 1-2 alkalommal megismételni.

 

Milyen utókezelés szükséges a kezelést követően?

A kezelést követő néhány napban a terület  duzzanatára lehet számítani, így javasolt kb. 4-5 napig otthoni pihenés.

 

Az apró, pontszerű pörkök leválása 7-15 napon belül várható. A megfelelő gyógyulás érdekében, néhány napig nem javasolt a pörkök oldása helyi krémekkel, kenőcsöket. A kezelés után a 7. napon kombinált gyulladáscsökkentő krémet használnak a páciensek.

 

Szigorú fényvédelem szükséges napszemüveggel és SPF50+ fényvédő krémek használata nagyon fontos. Amennyiben a fényvédelem nem megfelelő, akkor a kezelt területen hyperpigmentatio előfordulhat.

 

2 héttel a kezelést követően kontroll vizsgálatot végzünk.

 

Milyen bőrproblémák esetén javasolt a  PLASMAGE kezelés elvégzése?

  • Felső-, alsó szemhéj műtét nélküli feszesítése és bőrfelesleg eltűntetése

  • Fülkagyló előtti redő eltávolításával feszesítés

  • Szemhéjakon megjelenő elváltozások kezelése (Xantelasma, seborrhoeas keratosis, fibroma stb.)

  • Hegkezelések 

  • Stria kezelés

  • Ráncok kezelése (arc, nyak, dekoltázs)

  • Bőrmegújítás, bőrfrissítés (felkarbőr, térd feletti bőr, nyak, dekoltázs)

 

A szemhéj bőrének a túltengése műtét nélkül is elvégezhető a PLASMAGE kezeléssel!

A meglazult, megnyúlt felső szemhéj bőrfeleslege gyakran nem csupán esztétikai problémát okoz, több esetben a bőrfelesleg látásban is zavaró lehet, megoldása a bőr mennyiségének csökkentésével lehetséges. Az alsó szemhéj ráncosodása szintén a bőrfelesleg miatt alakul ki.

 

A szemhéjak bőrmennyiség csökkentésének műtét nélküli kezelését, Blepharoplasma kezelésnek nevezzük. 

A kezelést azoknak a pácienseknek javasoljuk, akiknek van látható bőrfelesleg a szemhéjaikon, de még plasztikai sebészi műtét elvégzése nem indokolt, illetve nem szeretne műtéti beavatkozást. Nagyon gyakran már a minimálisan laza szemhéjbőr miatt a botulinum toxin kezelés eredménye nem lesz kielégítő, hiszen a homlokráncokat okozó m. frontalis izom gyengítése, illetve bénítása, az egyébként laza szemhéj fokozottabb redőzöttségét eredményezi. 

Ahogy a mondás is tartja, „a szem a lélek tükre”, így törekednünk kell a szép, nyitott tekintet elérésére, melyet gyakran kombinált kezelésekkel tudunk elérni. Botulinum toxin és bioszálas feszesítést-, emelést és hialuronsavas töltést is gyakran végzünk a szemkörnyék frissítése érdekében. Azonban ezek a kezelések csak akkor hoznak tökéletes eredményt, ha a szemhéjak is feszesek.

A PLASMAGE kezelés eredménye azonnal látható, a bőr "megrövidül", csökken a felső szemhéj megereszkedése, az alsó szemhéj ráncossága.

Amennyiben időpontot szeretne foglalni erre a szolgáltatásunkra, vagy bármilyen kérdése adódna, kérjük keressen minket a megadott elérhetőségek egyikén minden hétköznap munkaidőben!

bottom of page