top of page
young-handsome-physician-medical-robe-with-stethoscope.jpg

Hialuronsav

(hidratálás, töltés, formázás)

Hialuronsavas kezelés

 

 

Az egyik leggyakrabban alkalmazott orvos-esztétikai eljárás a hialuronsavas feltöltés, amely segítségével a mélyebb ráncok korrigálhatóak és eltüntethetőek, valamint pótolható az öregedés során elveszett volumen. Lehetőségünk van a bőr tónusának javítására is úgynevezett „skinbooster”, hidratáló hialuronsav beinjektálásával. A komplex, bonyolult és drága sebészeti beavatkozásokkal ellentétben a töltőanyagok alkalmazásával egyszerűbben és olcsóbban lehet elérni a fiatalos külsőt gyakorlatilag gyógyulási idő nélkül. Nagy előnye, hogy a hatása már azonnal vagy néhány napon belül látható.

 

Mi is a hialuronsav?

A hialuronsav olyan gél állagú, 100% -ig felszívódó természetes anyag, amely az emberi bőr alapvető alkotóeleme. A bőrben vizet köt meg, így biztosítva annak hidratáltságát, tónusát, rugalmasságát és puhaságát. A saját és beinjektált hialuronsav mennyisége természetes módon csökken, mivel a bőrünkben hialuronidáz enzim elbontja, ezért alakulnak ki a ráncok, vékonyodik el a bőr és válik szárazabbá.

 

Milyen hialuronsavas feltöltő anyagokat használunk?

A hialuronsav gyárilag előretöltött fecskendőben lévő steril készítmény, amelyet a bőrbe injektálva, képes helyreállítani az arc formáját és hidratáltságát. Napjainkban több különböző molekula nagyságú és koncentrációjú hialuronsavas töltőanyag áll a rendelkezésünkre, ezek közül személyre szabottan, valamint a helyreállítandó probléma alapján választjuk ki a megfelelő terméket.

 

A legmodernebb készítmények nemcsak volumenpótló hatásúak, hanem -klinikai vizsgálatok által igazoltan- stimulálják saját sejtjeink kollagén termelését, így amikor a hialuronidáz enzim elbontja a beinjektált hialuronsavat, kevésbé lesz mély a ránc illetve a bemélyedés az arc területén, mint kiinduláskor.

 

Milyen beavatkozásokra használhatjuk a szintetikus hialuronsavat az orvos-esztétikában?

 • Ráncfeltöltés, ránctalanítás, hidratálás

 • Volumenpótlás, arclifting, archidratálás

 • Arckontúrozás

 • Arcdeformitás korrigálás

 • Ajaktöltés, ajakhidratálás

 • Kézfej és dekoltázs fiatalítás

Hogyan történik a hialuronsavas kezelés?

A bőrfelszín hialuronsavas hidratálása előtt a kezelendő területet érzéstelenítjük kombinált érzéstelenítő krémmel kb. 20 percen át, majd apró tűszúrásokkal bejuttatjuk a hialuronsavat. Magasabb koncentrációjú hialuronsavat megfelelő bőrfertőtlenítést és injekciós érzételenítést követően, különböző technikával (tű vagy kanül) juttatjuk a bőr megfelelő rétegébe.

 

Milyen esetleges mellékhatások fordulnak elő a hialuronsavas feltöltő kezelés során vagy utána?

Minimális felszínes bevérzés vagy duzzanat, esetleg magasabb koncentrációjú töltőanyag esetén kis csomók alakulhatnak ki, melyek néhány napon belül spontán vagy enyhe masszírozás hatására eltűnnek.

 

Mennyi ideig látványos a hialuronsavas feltöltés?

A kezelés eredményének hatása a kezelt területtől és a felhasznált anyagtól függ, minimum 12, maximum 24 hónapig is tarthat. A töltőanyagok hatástartamát csökkentheti a dohányzás és a túlzott napozás, szoláriumozás.

 

Milyen óvintézkedések szükségesek az arcfeltöltés után?

 • Töltés után 12 órán át ne használjon sminket.

 • Az intenzív, megerőltető testmozgás kerülése javasolt a kezelés után 1-2 hétig.

 • A szúrások miatt fontos a megfelelő bőrápolás a fertőzés elkerülése érdekében.

 • Fontos a napfény elleni védelem.

 • 4 hétig nem javasoltak a kozmetikai kezelések, peelingek és lézeres kezelések.

 • 4 hétig erős arcmasszírozás nem végezhető.

Amennyiben időpontot szeretne foglalni erre a szolgáltatásunkra, vagy bármilyen kérdése adódna, kérjük keressen minket a megadott elérhetőségek egyikén minden hétköznap munkaidőben!

bottom of page