top of page
young-handsome-physician-medical-robe-with-stethoscope.jpg

Fine Thread Contour

(bioszálas arcfeszesítés, formázás)

Finomszálas arcfiatalítás

 

 

Finomszálas arcfiatalítás (Fine Thread Contour Therapy - FTC): 

Az arc kontúrja idővel megváltozik, a bőr megereszkedik, mely hátterében a bőr szerkezeti változása, csontszerkezetünk leépülése, valamint az orca mobilis zsírpárnáinak a gravitáció hatására bekövetkező elmozdulása áll. A bőr feszességének csökkenése miatt apró felszíni barázdák jelennek meg az arcon, majd a dehidráltság és a kötőszöveti állomány átépülése miatt megjelennek a ráncok és az arcbőr és áll alatti terület petyhüdtsége. Érdemes mihamarabb beavatkozni, lelassítani az öregedés folyamatát. A modern technológiáknak köszönhetően látható eredményeket el lehet érni plasztikai sebészeti beavatkozás nélkül. Az egyik leggyakrabban alkalmazott orvos-esztétikai módszer a Thread lifting, amikor is biológiai úton felszívódó sebészi szálakat húzunk be a bőr rétegeibe.

 

Hogyan történik az FTC kezelés?

A finomszálas arc-, nyakkontúrozás és ránctalanítás során -az előzetesen lefertőtlenített és helyi érzéstelenítő krémekkel és injekcióval érzéstelenített bőrbe- sterilizált, gyárilag tűre rögzített vagy kanülbe húzott sebészi, speciális fonalat juttatunk a bőrbe. 

Többféle száltípus (mono-, csavart-, sodrott, fogazott vagy vágott felszínű) elérhető, melyeket általában kombináltan alkalmazunk.  Nemcsak a szálak mérete (25 mm-től 160 mm-ig), de összetétele is változó, simpla PDO (Polydioxanon), PLLA (Poly-L-Lactic-Acid) vagy P(LA/CL), azaz Poly(L-Lactide-co-e-caprolactone) szálak léteznek különböző méretben. A tejsavval átitatott szálak tartóssága kiemelkedő. A szálakat tű vagy kanül (lekerekített végű tű) segítségével juttatjuk a bőr megfelelő rétegébe. A tű vagy kanül eltávolítása során,  a fonal a bőrben rögzülve marad. A bioszálak a bőrön keresztül nem láthatóak, nem érezhetőek. A fonalak biokompatibilisek az emberi szövetekkel, tíustól függően 6-24 hónap alatt maradéktalanul lebomlanak, mely a szöveti sértés és idegentest reakció következtében erős kollagéntermelést indukáló hatást fejt ki. A bőr feszesebb, üdébb, ezáltal fiatalosabbnak tűnik. 

 

Milyen problémákra alkalmazható az FTC kezelés?

Az FTC módszer alkalmas arc-, nyak feszesítés és emelésére, marionette ráncok (száj körüli sugárirányú, apró ráncok), nasolabiális redők (mosolyvonal), valamint szem körüli szarkalábak ránctalanítására, feszesítésre és a szemöldökök megemelésére (fox eye, cat eye).

Újabban egyéb testtájak (felkar belső felszín, has, mell, vádli) formázására és feszesítésre is használjuk.

 

Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés?

A behelyezett szálak számától függ a kezelési idő hossza. „Lunch time” beavatkozásnak is szoktuk nevezni, mivel a kezelési idő rövid, akár ebédidőben is elvégezhető és a szálak behelyezése után minimális bőrpír jelenik csak meg. 

 

Mikor lesz látható az FTC kezelés hatása?

A tartó, függesztő COG szálak behelyezését követően azonnal van látható feszesedés, emelkedés, de általában a többi szál esetében 3-4 hónapot kell várni, mire az újonnan termelődő kollagén rostok megemelik, ill. feszesítik a kezelt területet.

 

Mennyi ideig tart az FTC kezelés hatékonysága?

Hosszantartó hatása megfigyelhető kb. 2-2,5 évig. A tartósság fokozható egyéb stimuláló kezeléssel történő kombinálással pl.: Vivace, Gold Stamp mikrotűs kezelés.

 

Milyen lehetséges mellékhatások alakulhatnak ki az FTC beavatkozás során és után?

  • Minimális fájdalom

  • A szúrás körüli kisebb-nagyobb bevérzés  

  • Általában a nagyobb, tejsavval átitatott szálak behelyezése után minimális duzzanat

  • A rágóizmok környékén lehet érzékenység 1-2 napig

 

Milyen óvintézkedések szükségesek az FTC kezelés után?

  • 1 hétig kerülni a sportolást, szauna és szolárium használatát.

  • 4 hétig az erős masszírozást és kozmatikai kezeléseket érdemes kerülni.

Kombinálható-e más kezelésekkel az FTC kezelés?

A Thread lifting kezelés jól kombinálható hialuronsavval történő kezeléssel, Botox terápiával, lézer vagy tűs rádiofrekvenciás kezelésekkel.

 

Milyen gyógyszerek szedését kell kerülni az FTC kezelések előtt?

A kezelés előtt néhány napig el kell hagyni a preventív szedett vérhígító gyógyszereket és a C-vitamint.

 

Mikor ellenjavallt az FTC kezelés elvégzése?

Ha a kezelt területen herpes vagy egyéb bőrgyulladás, terhesség, kóros heggyógyulási hajlam, véralvadási zavar áll fenn.

Amennyiben időpontot szeretne foglalni erre a szolgáltatásunkra, vagy bármilyen kérdése adódna, kérjük keressen minket a megadott elérhetőségek egyikén minden hétköznap munkaidőben!

bottom of page