top of page
young-handsome-physician-medical-robe-with-stethoscope.jpg

Dióda lézer

(Orvosi tartós szőrtelenítés)

Tartós orvosi dióda lézeres szőrtelenítés

 

 

A lézeres szőrtelenítés az egyik legkeresettebb szolgáltatás a szépségiparban, és több féle technológiájú készülék közül választhatnak a páciensek, ezért igyekeztünk kiválasztani a legmodernebb és leghatékonyabb orvosi szőrtelenítő készüléket, hogy a lehető legnagyobb megelégedéssel távozhassanak tőlünk pácienseink.

A mindennapokban használt szőrtelenítő eljárások (borotválás, epilálás, gyantázás) időigényes módszerek, rövidtávú megoldást jelentenek, és számos mellékhatással járhatnak (szőrtüsző gyulladás, bőrirritáció, kipirosodás). 

Az orvosi lézerekkel történő tartós szőrtelenítés, jelentősen hatékonyabb mint az IPL (villanófényes) készülékekkel végzett kezelések, mivel az adott hullámhossz egy bizonyos kromofórában (fényelnyelő anyag) nyelődik el, így hatékonyabban tudja roncsolni.

 

Mit jelent a tartós szőrtelenítés?

A kezelések során elért szőrtelenség kb. 5-7 évig tartható fent. Fenntartó kezeléssel megnyújtható a szőrtelenség ideje, de ennek hiányában is csak részleges szőrzetnövekedést lehet tapasztalni az évek múlásával.

 

Milyen lézerrel végezzük a tartós szőrtelenítést?

EunSung ClearLight orvosi dióda lézerrel végezzük a kezeléseket. Gyors, eredményes és biztonságos működésével a készülékünk a szőrtelenítés csúcstechnológiáját képviseli. 

 

Milyen kezelési üzemmódokban működik a készülék?

 • HRS (Hair Removal Shot): lövésüzemmód, 1 gombnyomásra 1-1 impulzust ad le a kezelőfej, ezzel a módszerrel kis területek vagy nehezen elérhető területek kezelését végezzük.

 • HRM (Hair Removal Movinig): pásztázó üzemmód, 1 gombnyomásra folyamatosan leadja az impulzusokat a kezelő fej, így gyorsabban és precízebben lehet nagyobb területet szőrteleníteni.

 

Hogyan történik a lézeres szőrtelenítés?

 • A kezelés előtt a páciens 2-3 nappal leborotválja az érintett bőrfelületet. 

 • A bőrfelszín zsírtalanítását követően zselével fedjük vékonyan a bőrt.      

 • Védőszemüveget kap a páciens és a kezelést végző orvos és asszisztens. 

 • A kezelendő terület méretétől függően beállítjuk a EunSung ClearLight orvosi dióda lézer megfelelő üzemmódját és paramétereit. 

 • Egy területen 4-5x alkalommal haladunk át a folyamatosan hűtött kezelőfejjel.

 • A kis méretű kezelőfejnek köszönhetően nehezen elérhető területeken is elvégezhető a szőrtelenítés.

 

Milyen gyakran kell ismételni a kezeléseket?

 • 6-8-10 hetente a testszőr csökkentésére és elpusztítására.

 • 4-6 hetente az arcszőr csökkentésére és pusztítására.

 • A teljes szőrtelenség elérése után évente 1 alkalom szükséges lehet a tartós eredmények fenntartásához.

A szőr növekedése ciklikus, a kezelést több alkalommal ismételni kell. A lézeres szőrtelenítés csak az aktív, növekedési (ún.anagén) fázisban lévő szőrtüszőket pusztítja el!

A szőrszálaknak 3 növekedési fázisa van:

 • Anagen (aktív) fázisban a szőrtüsző és a szőrszál kapcsolata folyamatos, a szőrhagyma szorosan kötődik a kötőszöveti alaphoz.

 • Katagén (átmeneti) fázisban a tüsző sorvadni kezd és a szőrszál mélyebb rétege, alapjáról leválva elkezd kilökődni.

 • Telogén (pihenő) (nyugalmi) fázisban a szőrtüsző sorvad, elszarusodik, az elöregedett szőrszál kilökődik és új indul növekedésnek.

Mi a 808nm EunSung ClearLight orvosi dióda lézer kezelésének a lényege?

A lézer fénye a szőrszál hagyma részének a melanin tartalmában (a szőr és bőr színező anyaga) nyelődik el. A fény hővé alakul, és károsítja, gyengíti, gyakorlatilag „megfőzi” a szőr hagyma részét anélkül, hogy a bőr körülötte megsérülne. Bőrtípustól függően, egyénenként és testtájanként változó energiát alkalmazva megfelelő hatásfokkal égethető ki a szőrtüsző, tartós eredményt biztosítva. Az elpusztult szőrtüsző helyén már nem nő erős szőr, de pihék előfordulhatnak.

 

A leghatásosabb a módszer a világos bőrű és sötét szőrzetű pácienseknél, mert sötétebb bőr esetén a bőr pigmentjei is elnyelhetik az energiát és a bőr megéghet, hyperpigmentáció léphet fel. 

Az ősz szőrre (ami nem tartalmaz pigmenteket) nem hatásos az eljárás.

Mi történik a kezelést követően?

A kezelés után a szőr újbóli növekedése a test különböző területein eltérő, azonban az új szőr növekedése a kezelés után legalább három hétig nem fordul elő. Kezelések során a szőrszálak tovább gyengülnek és kiesnek, a növekedés üteme lassabb lesz, így ennek megfelelően kiszélesítheti kezeléseit.

Milyen mellékhatások lehetnek a kezelés után?

A kezelés után enyhe bőrpír, vagy enyhe érzékenység, duzzanat alakulhat ki, mely a szőrszál körüli izgalmi jelnek megfelel. Néhány órán belül a tünetek elmúlnak.

 

Mire kell odafigyelni a lézeres kezelés után?

 • A kezelt, napfénynek kitett területeken a bőrt SPF 50+ fényvédő krémmel kell védeni.

 • Kerülni kell a hőt, például forró fürdőt vagy zuhanyzót, szaunát és gőzfürdőt 3-4 napig.

 • Kerülni kell az erőteljes testmozgást és úszást, mivel a vízben lévő vegyi anyagok irritációt okozhatnak 3-4 napig.

Amennyiben időpontot szeretne foglalni erre a szolgáltatásunkra, vagy bármilyen kérdése adódna, kérjük keressen minket a megadott elérhetőségek egyikén minden hétköznap munkaidőben!

bottom of page